Ремонт, зображення, каталог запасних частин, вся інформація яка потрібна для ремонту бензопили Husqvarna 120 II
Пошук
-
Ремонт Бензопили Husqvarna 120 IIRead more
-
Дерев'яні лавки для дачі своїми рукамиРозділ: Будівництво12409 переглядів 0 ЛайківRead more
Без дерев'яної лавки на дачі ніяк не обійтися. Найбільш підходящим матеріалом для її виготовлення вважається...
-
Деревне паливо для копченняРозділ: Дрова, пелети8385 переглядів 0 ЛайківRead more
У цій статті Wood.ua розповість, які існують види деревного палива і про способи його підготовки для копчення. Також...
-
Як вибрати дерев'яний стіл?Розділ: Будівництво5787 переглядів 0 ЛайківRead more
Не знаєте, як вибрати дерев'яний стіл? У цій статті Wood.ua розповість, яку краще використовувати деревину для...
-
Дубова деревина: особливості, перевагиРозділ: Дрова, пелети10827 переглядів 0 ЛайківRead more
Майстри в усі часи захоплювалися дивовижними властивостями дубової деревини. У цей період це один з найбільш цінних...
-
Тирса: види, застосуванняРозділ: Дрова, пелети14326 переглядів 0 ЛайківВсе те, що залишається невикористаним після основного процесу обробки деревини відноситься до відходів деревного...Read more
-
Деревна тріска: опис, види, сфери застосуванняРозділ: Дрова, пелети12598 переглядів 0 ЛайківУ цій статті Wood.ua розповість, що собою являє деревна тріска, які існують види тріски і як можна використовувати...Read more
-
Дерев'яні лавки для дачі своїми рукамиРозділ: Будівництво12409 переглядів 0 ЛайківБез дерев'яної лавки на дачі ніяк не обійтися. Найбільш підходящим матеріалом для її виготовлення вважається...Read more
-
Дерев'яні паркани: види, особливості, плюси і мінусиРозділ: Будівництво11541 переглядів 0 ЛайківДерев'яні паркани - це екологічність, натуральність і стильність. При бажанні, при наявності смаку у господаря...Read more
-
Дубова деревина: особливості, перевагиРозділ: Дрова, пелети10827 переглядів 0 ЛайківМайстри в усі часи захоплювалися дивовижними властивостями дубової деревини. У цей період це один з найбільш цінних...Read more
Деревне паливо для копчення
Багато хто з гурманів віддають перевагу продуктам, обробленим за допомогою деревного диму методом копчення. Після такої обробки їжа набуває особливого смаку, приємного аромату. Дим при копченні консервує делікатеси, цьому сприяє окис вуглецю (чадний газ), вбиваючи бактерії і не допускаючи їх розмноження.
Такий вид харчових продуктів відрізняється низьким вмістом холестерину, що корисно для організму людини. Результат приготування залежить від багатьох факторів, серед яких важливим є деревне паливо, яке використовувалося для копчення. У цій статті Wood.ua розповість про те, які є види деревного палива і про способи його підготовки для процесу копчення. Також тут ви дізнаєтеся про сумісність продуктів з породами деревини і про способи отримання копченостей.
Види деревного палива, які використовуються в коптильнях
В якості деревини при копченні харчових продуктів, відповідно до технології, використовують стружку, тирсу, щепу і дрова у вигляді тонких гілочок. Цей матеріал не горить, а тліє, утворюючи дим. Вибір палива – складне завдання.
Тирса для домашніх коптильнь мало підходить. Вона рекомендується в коптильнях, де є непрямий підігрів.
Для домашніх коптильнь підходить деревна стружка. Цей простий пристрій застосовується в побутових умовах для гарячого копчення.
Найкращим варіантів деревного палива для копчення вважається тріска. Вона підходить як для гарячого, так і холодного копчення. В результаті копчення тріскою можна отримати продукти з хорошими смаковими якостями. Прочитати про те, які є види тріски, про її переваги та сфери застосування можна тут.
Велику роль у процесі копчення грає порода дерева, з якого виготовлено паливо. Найкращі делікатеси можна отримати при використанні палива з плодових порід. Часто застосовують деревину бука, дуба, ясена.
Деревне паливо для копчення має бути тільки натуральне. Матеріали деревообробної промисловості, такі як фанера, ДВП застосовувати неприпустимо. Вони містять різні хімічні доповнення.
Способи копчення
Існує два види копчення продовольства, кожен з яких має свої відмінності:
1. Холодне копчення. Обробка продуктів при такому способі проводиться холодним димом, температура повинна бути на рівні 20-25 градусів. Робочий процес триває від двох до семи діб, зате страва може зберігатися досить довго.
2. Гаряче копчення. Найбільше в домашніх умовах користуються гарячим способом копчення. Для нього крім диму потрібна висока температура, яка не повинна бути нижче 50 градусів. Висока температура не допускає зневоднення сировини, в результаті готовий продукт виходить жирним. При копченні гарячим способом м'ясо, риба набувають своєрідний аромат, своєрідний смак, але зберігаються вони дуже короткий час, в порівнянні з тим же м'ясом або рибою, приготованими холодним способом.
Поєднання продуктів з породами деревини, що застосовується для копчення
Кожна порода дерева має свої особливі речовини, які надають продукту специфічний присмак. Вибираючи паливо для копчення, слід визначитися, який вид продукту буде піддаватися копченню:
• Якщо це сало, риба або м'ясо свійської птиці, підійде тріска фруктових дерев. Наприклад, щоб закоптити курча, можна використовувати тверде паливо яблуні. Для м'яса і дичини краще брати тріску твердолистяних порід деревини.
• Осикові та вільхові фрагменти дають гарний результат під час гарячого копчення, при якому вони не вплинуть негативно на смак продукту. Вільху ефективно застосовувати для копчення риби.
• Щоб закоптити дичину або рибу зі специфічним запахом, підійде тріска з дуба, тому що вона виключає сильну ароматизацію.
• Деревне паливо з клена робить продукт копчення у вигляді м'яса, сиру, фруктів, домашньої птиці солодкуватими на смак. Воно придатне для гарячого копчення.
Способи підготовки палива
Густота диму в коптильні протягом усього циклу повинна бути рівномірною. Якщо паливом є тирса, її потрібно брати середньої величини. Дрібна фракція не в силах забезпечити потрібного задимлення.
Деревне паливо для копчення беруть середньої сухості. Сирі дрова погано горять, сильно димлять шкідливим димом, а сухі дуже швидко згоряють і не дають потрібної кількості диму. При підготовці тріски головне завдання – зробити її оптимально вологою зі збереженням у такому вигляді до вживання.
Перед використанням у коптилках деревне паливо вимагає попереднього зволоження. Процес не складний:
1. Занурюємо паливо у воду.
2. Дочекавшись, коли воно промокне, виймаємо.
3. Тонко розкладаємо, рекомендовано на тканинній основі, щоб злегка підсушити.
Ідеальний відсоток вологості коптильної тріски – 50-60%.
Цікаві факти:
• Хвойні породи з високим вмістом смоли (сосна, ялина) можуть успішно використовуватися в коптильнях, але тільки в певних випадках. Все із-за того, що зазначена деревина надає хвойний запах і гіркуватий смак. Саме ці якості успішно використовують французькі кулінари, готуючи фірмові копчені ковбаски на гілочках з ялини. А в Шаранте на соснових голках коптять мідії. Також для приготування багатьох ексклюзивних страв використовують соснову тирсу і навіть шишки.
• Помилково вважати, що для копчення придатні тільки м'ясні і рибні продукти. Ще коптять різні види сиру, перцю, сіль, солод для пивного виробництва, горішки і навіть чай.
Процес копчення не складний, головне знати рецепти, а також правильно підібрати деревне паливо.
Цікаві статті
-
Дрова для лазні
Розділ: Дрова, пелети25/01/20204020 переглядів 0 LikedВід дров залежить якість пара в лазні, а пар, як відомо, є головним джерелом і здоров'я, і радості від відвідин...Read more
-
Антисептики для дерева: опис, види, переваги
Розділ: Дрова, пелети20/04/20207763 переглядів 0 LikedДля того щоб захистити деревину і зробити більш довговічною, її обробляють спеціальними розчинами. Wood.ua...Read more
-
Тирса: види, застосування
Розділ: Дрова, пелети10/05/202014326 переглядів 0 LikedВсе те, що залишається невикористаним після основного процесу обробки деревини відноситься до відходів деревного...Read more
-
Деревна тріска: опис, види, сфери застосування
Розділ: Дрова, пелети05/07/202012598 переглядів 0 LikedУ цій статті Wood.ua розповість, що собою являє деревна тріска, які існують види тріски і як можна використовувати...Read more
-
Пелети (деревні відходи): опис, виробництво, переваги
Розділ: Дрова, пелети12/07/20205970 переглядів 0 LikedДеревні пелети стають все більш популярними. У цій статті Wood.ua розповість про головні переваги пелет, сфери їх...Read more
Коментарі